Gönen Hava Durumu

İsmail Hakkı BOSTANCIOĞLU

Fen İşleri Müdürlüğü
İsmail Hakkı BOSTANCIOĞLU
İLETİŞİM BİLGİLERİ
0 (266) 762 54 38 - Dahili: -
-
-

YÖNETMELİKLER VE HİZMET STANDARTLARI

T.C.

GÖNEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

AMAÇ KAPSAM YASAL DAYANAK TANIMLAR VE TEMEL İLKELER

AMAÇ :

MADDE- 1 : Bu yönetmeliğin amacı; Gönen Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü’nün teşkilat yapısını, hukuki statüsünü, görev, yetki çalışma usul ve esaslarını belirleyerek, hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.

KAPSAM:

MADDE- 2 : Bu yönetmelik, Gönen Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün; Görev, yetki ve çalışma usulü ile birlikte işleyişini kapsar.

 

 

YASAL DAYANAK :

MADDE- 3 : Bu Yönetmelik 5393 sayılı Belediye Kanunun 15. Maddesinin  (b) fıkrasına dayanarak hazırlanmıştır.

TANIMLAR :

MADDE- 4 : Bu Yönetmeliğin uygulanmasında;

Başkan

:

Gönen Belediye Başkanı’nı,

Belediye

:

Gönen Belediye Başkanlığı’nı,

Müdür

:

Fen İşleri Müdürü’nü,

Müdürlük

:

Fen İşleri Müdürlüğü’nü,

Personel

:

Müdürlüğe bağlı çalışan tüm personeli ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

KURULUŞ VE YAPILANMA

KURULUŞ:

MADDE- 5 : Fen İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği 5393 sayılı Belediye Yasası, Norm Kadro İlke ve Standartlarına uygun olarak görev, yetki ve sorumluluk ilkesine dayanılarak hazırlanmış olup, Belediye Başkan ve/veya görevlendireceği Başkan Yardımcısı bağlı olarak çalışan bir birimdir.

  1. İhtiyaç duyulması halinde Başkanlık makamının onayı ile şeflikler, birimler, veya servisler açılabilir.
  2. İki ayrı şefliğin, birimin veya servisin yapacağı iş ikiz görev olarak tek birimde toplanabilir.
  3. Farklı birimlerdeki veya servislerdeki görevler ikiz görev olarak tek personele verilebilir, (Kurulduğunda) Şeflikler ve Birimler arası görev dağılımında Müdür yetkilidir.
  4. Müdürlük bünyesinde yeterli ve deneyimli personel olmaması durumunda, Bu yönetmelikte zikredilen görevlerden, Diğer müdürlüklerde görevli memur ve işçi personele Başkanlık Makamının onayı ile ikiz görev olarak verilebilir.

TEŞKİLATLANMA

MADDE-6 :

1-Müdürlüğün personel yapısı Norm Kadro esaslarına göre ihdas edilmiş olup; aşağıdaki gibidir;

  1. Müdür
  2. Şef
  3. Memur
  4. Sözleşmeli personel
  5. İşçi
  6. Geçici işçiler (Toplum Yararı Programı çerçevesinde İş Kurumu İl Müdürlüğünden Gelen İşçiler dahil)
  7. Taşeron (Hizmet satın alma)

 

2- Müdürlüğün teşkilat yapısı aşağıdaki gibidir;

  1. Müdür
  2. Kalem Birimi
  3. Park ve Bahçeler Birimi
  4. Yapım İşleri Birimi
  1. İnşaat İşleri Birimi
  2. Yol Yapım İşleri Birimi
    1. Fen İşleri ve Asfalt Şantiyesi Birimi
    2. Altyapı Hizmetleri Birimi
    3. Atölyeler Birimi
  3. Kaynak Atölyesi Servisi
  4. Marangozhane Atölyesi Servisi
    1. Elektrik İşleri Birimi

ı- Hammadde Üretim Birimi

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

Formun Üstü

Formun Altı

MÜDÜRLÜĞÜN GÖREV VE YETKİLERİ:

MADDE-7 : Fen İşleri Müdürlüğü, Gönen Belediye Başkanlığının her türlü Bayındırlık faaliyetlerinin planlama ve uygulama birimidir. Gönen Belediye Başkanlığının, 5393 sayılı Belediye Kanunu gereği yapılmış olan stratejik planına uygun olarak 5 yıllık yatırım programını hazırlamak, diğer yatırımcı kuruluşlarla koordinasyon kurmak ve ilçenin ihtiyaçları ile önceliklerini dikkate alarak hazırlanan yatırım programını Belediye Meclisine sunarak Gönen İlçesinin Kentsel gelişmesinin sağlanması, kent donatılarının kurulması, alt yapı hizmetlerinin tesisi ve denetlenmesi, yol meydan, bulvar ve yaya yollarının çağın gereklerine ve standartlarına uygun yapılması, her türlü alt ve üst yapı tesisinde ses ve gürültü kirliliğini azaltıcı tedbirlerin alınması, sosyal tesis ve bina eklentilerinin yapılması, çevre temizliklerinin ikmali, iş ve iş birimlerini bu iş ve işlemlerde ihtiyaç duyulan destek ve tamamlama hizmetlerinin yerine getirilmesi, İmar Kanununun 23. maddesi ile ilgili uygulamaların ve iştirak paylarının takip edilmesinden, vatandaşların istek ve şikâyetlerini alıp değerlendirmek ve sonucunu ilgili kişi ve kurumlara iletmekten, Gönen Belediye’si sınırlan içerisinde imar planlarında topluma çevre bilincinin aşılanmasında biriminin üzerine düşen görevleri yürütmekten, bölgedeki molozların toplanmasından ve döküm yerlerine nakledilmesinden, Mezarlıkların bakımından, Gönen Belediyesine ait binaların ve sosyal tesislerin bakımı ve onarımı müdürlüğün öncelikli görevleri arasındadır. Belediye Başkanı’nın ve/veya görevlendirdiği Başkan Yardımcısının gözetimi ve denetimi altında yukarda özetle belirtilen görevlerin ifa ve icrası bağlamında:

  1. 5393 sayılı Belediye Kanunu ile Belediyenin görevlerinden sayılan veya Belediye Meclisi tarafından yapımı kararlaştırılan her türlü hizmet binalarının, kent donatılarının, altyapı ve üstyapı tesislerinin, kapalı ve açık spor alanlarının ve mevcut tesislerin yapım, onarım ve hizmet ihalelerine ait şartname ve protokolleri hazırlamak, ihalelerini gerçekleştirmek 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu gereği muayene, kabul ve diğer komisyonları teşekkül ettirip, üst makamın onayına sunmak. 
  2. Bu tesislerin yapımını gerçekleştirmek ve denetlemek, bakım ve onarımlarını yapmak. 
  3. Yukarıda sözü edilen işlere ait hakediş ve kesin hesaplarını tetkik etmek ve onaylamak, geçici ve kesin kabullerini yapmak, personelin sigorta ile ilgili yazışmalarını yapmak ve takip etmek.
  4. İmar planlarındaki yol, bulvar, cadde, meydan ve yaya yollarının plan şartlarına uygun şekilde yapılmasını temin etmek, planlardaki eksiklik ve maddi hataların tespiti halinde Başkanlık Makamı oluru ile İmar ve Şehircilik birimini bilgilendirmek.
  5. Kent içi ulaşımın rahatlaması, şehir estetiğin iyileştirilmesi amacı ile ulaşım planlaması, sokak, meydan ve bahçe aydınlatmaları, yaya yolları düzenlemeleri yapmak ve bunları uygulamak.
  6. İlçe afet planını hazırlamak ve muhtemel kötü hava şartları; kar, don, sel baskınları ile plan çerçevesinde mücadele etmek.
  7. Konusu ile ilgili ihtiyaç duyulan yol, altyapı, üstyapı imalat malzemelerini almak, bakım ve depolamalarını yapmak, gerektiğinde kullanmak, mevcut araç ve iş makinelerini çalışır halde bulundurmak.
  8. Ekonomik ömürlerini dolduran her türlü demirbaşın terkin işlemlerini yasalar çerçevesinde sonuçlandırmak.
  9. Konusu ile ilgili hizmetleri yürüten; şantiyede işletme ve çalışma şartlarını iyileştirmek, verim arttırıcı tedbirleri almak, iş güvenliği şartlarını sağlamak ve idame ettirmek.
  10. Yatırım hizmetlerinde kullanılan yapı elemanları üretmek üzere atölyeler kurmak ve işletmek.
  11. 3194 sayılı İmar Kanunu çerçevesinde İmar Planı, İmar Kanunu ve Ruhsat ve eklerine aykırı yapıların ilgili birim tarafından yasal iş ve işlemleri sonuçlandırıldıktan ve Fen İşleri Müdürlüğüne intikal ettikten sonra inşaat yıkımları yapmak ve yaptırmak. 
  12. Yıllık bütçesini ve yatırım planlarını hazırlamak.
  13. Müdürlük personeli ile ilgili hizmetleri yürütmek, hizmet içi eğitim için kurslar açmak ve seminerler düzenlemek.
  14. Konusu ile ilgili Belediye Gelirlerinin ve harcamalarının tahakkuklarını yapmak, Mali Hizmetler ile ilgili birime iletmek.
  15. Başkanlık tarafından istenen her türlü rapor ve etütleri hazırlamak.
  16. 5 yıllık imar ve yatırım programı çerçevesinde kamulaştırma taleplerini yapmak ve takip etmek
  17. Konusu itibarı ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün sorumluluk alanına girmeyen ancak uygulanması halinde sorun yaratacağı anlaşılan konuların tespiti halinde izaleleri için ilgili Müdürlüğü bilgilendirmek. 
  18. Belediye Meclis ve Belediye Encümeninin 5393 sayılı Belediye Kanununa uygun olarak Müdürlük çalışmaları ile ilgili aldığı kararları uygulamak.
  19. Belediye Meclis ve Encümenine çalışmaları ile ilgili teklif hazırlamak ve onaya sunmak.
  20. Konusu ile ilgili araştırma, planlama koordinasyon geliştirme ve program ve hizmetlerini yürütmek. 
  21. Belediye sınırları içerisindeki 5393 sayılı Belediye Kanununda belirtilen devlete ait tüm okulların bakım, onarım ve yeni hizmet binalarını bütçe imkanları çerçevesinde yapmak. 
  22. Kamuya ait diğer alt yapı kurum ve kuruluşları ile ( AYKOME, UEDAŞ, AKSA GAZ, Türk Telekom, BASKİ ) yatırımlarda koordinasyon sağlamak ve bu kurumlara çalışmalar sırasında gerekli desteği sağlamak.
  23. Kaymakamlık ve Valilik tarafından takip edilen yatırım izleme raporlarını zamanında hazırlamak ve ilgili Makamlara sunulmasını temin etmek.
  24. Planlama çalışmaları sırasında mekan organizasyonunun etkili değerlendirilmesi için gerekli raporları hazırlamak ve ilgili birimlere sunmak.
  25. Yüklenici firmaların ve bu firmalarda görev yapan teknik personelin iş bitirme, iş deneyim ve iş yönetme belgelerini  tanzim etmek.
  26. Sorumluluk sahasındaki her türlü Bayındırlık hizmetlerini denetlemek.

GÖREV VE FONKSİYONLARIN MÜDÜRLÜK İÇİ DAĞILIMI:

A-) FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

Müdürlük yetkisi

MADDE-8 :Fen İşleri Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'na dayanarak Belediye Başkanı ve/veya Başkan Yardımcısı tarafından kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir.

Müdürlüğün sorumluluğu

MADDE-9 :Fen İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanı'nca verilen, bu yönetmelikte tarif edilen ve ilgili yasalarda belirtilen görevleri ivedilikle yapmak ve yürütmekle sorumludur.

Müdürün görev, yetki ve sorumluluğu

MADDE-10 :

  1. Fen İşleri Müdürlüğü'nü Başkanlık Makamı adına temsil eder.
  2. Müdürlüğün yönetiminde tam yetkili kişidir. Müdürlüğün her türlü çalışmalarını düzenler.
  3. Fen İşleri Müdürlüğü'nün harcama yetkilisidir.
  4. Müdürlükteki personelin görev dağılımını yapar. Görevlendirme yazısında verilen görevin tanımı yapılır ve görevlendirilen personelin yetki ve sorumlulukları belirtilir.
  5. Gönen Belediyesi sınırları içinde ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde Başkanlık Makamının emir ve direktifleri doğrultusunda, Belediye Meclisi'nce onanan bütçe ve yatırım programına uygun olarak, kamudan gelen taleplerin ve hizmetlerin yürütülmesinden sorumludur.
  6. Fen İşleri Müdürlüğü ile diğer Müdürlükler arasında koordinasyonu sağlar.
  7. Kendine bağlı birimler arasında uyumlu ve koordineli çalışmayı sağlar.
  8. Kendine bağlı personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 4857 sayılı İş Kanunu'na göre özlük hakları ile ilgili sicil raporları, izin, terfi, disiplin vb. sosyal haklarının takip edilmesini, sağlar.
  9. Müdürlük personelinin performans durumunu izlemek, değerlendirmek ve gerekli ceza ve mükâfat için üst makamlara teklifte bulunmak. 
  10. Şantiye ve inşaatlarda veya yollarda çalışan personelin güvenlik tedbirlerini almak ve sağlık kontrollerini yaptırmak.
  11. Personelin izin planlarını yapmak ve izinlerini kullandırmak, izin, rapor, doğum, ölüm vb. konularda yazışmaları takip ve kontrol etmek.
  12. Müdürlüğüne intikal  eden  evrakların  ve  bunlarla  ilgili  görevlerin  birimler  arasında dağılımını ve denetimini sağlar.
  13. Müdürlüğü ilgilendiren encümen, teknik komisyon, vb. toplantılara katılır.
  14. Afet gibi olağanüstü hallerde Valilik Makamınca verilen görev ve gerekli çalışmaları yapar.
  15. Alt birimlerce hazırlanan evrakları ve çalışmaları denetler, yönlendirir ve onaylar.
  16. Kalite sistemini geliştirme ve hizmet iyileştirme ile ilgili çalışmaları denetler, bunlarla ilgili kayıtların tutulmasını sağlar ve takibini yapar.
  17. Yasalarla verilen her türlü ek görevi yapar.
  18. Nöbetçi personel listesini hazırlamak veya onaylayarak uygulamak ve takibini yapmak.
  19. Personelin mesaiye riayetlerini sağlamak, bunun için gerekli tedbirleri almak.
  20. Müdürlüğe bağlı birimlerin ve müdürlük tarafından yapımı gerçekleştirilen işlerin şantiyelerini denetlemek, aksaklıkların sorumlu taşeron, müteahhit ve Denetim Teşkilatı tarafından giderilmesini temin etmek.
  21. Yatırımların izlenmesi ve bu yatırımların; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, Genel ve Teknik Şartnameler ile Kontrol Yönetmeliği’ne, diğer yasal mevzuata ve iş programına uygun şekilde yürütülmesini temin etmek.
  22. İzinli, raporlu ve görevli olarak izne ayrıldığı zaman müdür vekili tayin etmek.
  23. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu gereği yapılan ihalelere Denetim Teşkilatını atamak ve sürveyan marifetiyle kontrol ettirmek.
  24. Müdürlüğü ilgilendiren konularda gerekli bilgi akışını sağlamak; başkanlık makamından aldığı talimatları yerine getirmek.
  25. Başkanlık makamı tarafından istenen her türlü bilgi, belge ve raporu hazırlamak sunulmasını temin etmek, bilgi akışını sağlamak.
  26. Bütün birimlerle ilgili idari personel hareketlerini takip etmek.
  27. Her türlü malzeme, demirbaş ve telsiz ihtiyacını temin etmek.
  28. Müdürlük personelini her zaman denetleme yetkisine sahiptir.

 

B-) KALEM BİRİMİ

Kalem Biriminin Görev, Yetki ve Sorumlulukları

MADDE-11 :Müdürlüğe gelen ve giden bütün evrakları kaydetmek, müdürlük çalışmaları ve ihtiyaçları ile ilgili kurum içi ve kurum dışı yazışmaları yapmak, dağıtımını gerçekleştirmek.

  1. Gelen evrakların ilgilisine dağıtımını yapmak, talep edilen işlemin veya günlü evrakların süresi içinde neticelendirilmesi için gerekli takipleri yapmak.
  2. Personelle ilgili sicil (izin, rapor, ceza, mükafat, kademe ilerlemesi, tayın, terfi vb.) dosyalarının tanzimini yapmak.
  3. Müdürlüğe ait bilgi ve belgeleri gizlilik derecelerine uygun olarak muhafaza etmek, arşiv bilgilerini ve belgelerini ilgili yönetmeliğe uygun arşivlemek.
  4. Belediye faaliyetlerinin tümünü izleyerek vatandaşlardan gelen sorulara cevap ve bilgi vermek.
  5. Malzeme ve demirbaşları teslim almak, teslim etmek ve kontrollerini yapmak.
  6. Müdürlük içi birimler arasındaki koordinasyonu ve bilgi akışını ( belgelerle) sağlamak.
  7. İhale Komisyonu tarafından yapılan veya yaptırılan bütün işlerle ilgili yazışmaları yapmak, onaylarını almak.
  8. Hakediş raporlarını ve tahakkuk müzekkerelerini müdür veya vekilinin onayından sonra Mali Hizmetler Müdürlüğüne ulaştırmak.
  9. Toplantı, konferans vb. faaliyetlerin çizelgelerini hazırlamak ve mekan temin etmek, bu toplantılara katılımı sağlamak.
  10. Belediyenin faaliyet alanına giren konularla ilgili olarak yapılan yasa ve yönetmelik değişikliklerini, belediye encümeni ve belediye Meclisi kararlarını takip etmek, müdür ve personelin bilgisine sunmak.
  11. Meclis ve Encümen toplantılarının gündemlerini takip etmek ve müdürlüğün bu gündeme alınması gereken evraklarının hazırlanmasını sağlamak.
  12. Görevli personelin hasta, izinli vb. olması halinde işlerin aksamayacak şekilde yürümesini temin etmek.

C-) PARK ve BAHÇELER BİRİMİ

Park ve Bahçeler Biriminin Görev, Yetki ve Sorumluluğu

MADDE- 12 :Park ve Bahçeler Birimi; Gönen Belediyesi sınırları dâhilinde her türlü park ve bahçe, (Çocuk oyun bahçeleri) kavşak ve orta refüjlerin düzenlenmesi, cadde, sokak, park ve bahçelerin, mezarlıkların ağaçlandırılması, bölgedeki yeşil alanların mesire yerlerinin düzenlenmesi, ilaçlanması, gübrelenmesi, sulanması, çimlerinin biçilmesi vb. işleri yapan bir alt birimdir.

Park ve Bahçeler Birimi Şefinin Görevleri

  1. Birimde görev yapan tüm personelin görevlerini kanun ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapmalarını takip etmek, sevk ve idarelerini yapmak, çalışma programlarını hazırlamak.
  2. Birim hizmetlerinin tam ve eksiksiz olarak yerine getirilmesini sağlayarak aksayan konularla ilgili olarak müdürlük makamına bilgi vermek, raporlar hazırlamak.
  3. Müdürlüğün görev alanına giren konularla ilgili olarak diğer birimlerle gerekli koordinasyonu sağlamak.
  4. Birimde görevli personelin izin planlarını yaparak müdürlük makamına sunmak. 
  5. İşçilerin çalışma saatlerine uyumunu kontrol etmek ve sağlamak, fazla mesai, gece mesaileri, hafta sonu ve resmi tatil günleri mesailerine ait puantajları hazırlamak ve gerekli izinleri almak.
  6. İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak.
  7. İşçilerin aylık puantajlarını hazırlamak.
  8. 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde yapılan toplu sözleşme ve disiplin kurulu kararlarını birim içinde uygulamak.
  9. Yıllık Faaliyet Raporunu hazırlamak.

Park ve Bahçeler Biriminin Görevleri

  1. İlçe sınırları dâhilinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını standartlar seviyesine ulaştırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmak.
  2. İmar ve mülkiyet bakımından uygun yeşil alanları ilçe halkının ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilerek yeni parklar tesis etmek.
  3. Cadde, sokak, meydan ve refüjlerde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yapmak.
  4. Parklar, çocuk oyun alanları, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, spor alanları ve yeşil alanların bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını yapmak.
  5. Parkların temizliğini yapmak, yaptırmak.
  6. İlçemizdeki tüm ağaçların hem daha sağlıklı büyüyebilmeleri hem de yaya yolları, apartman önleri gibi alanlarda vatandaşları rahatsız etmeyecek forma getirilmesi amacıyla budamalarını yapmak.
  7. Yeşil alanlar ile ağaçlar ve süs bitkilerinin periyodik olarak belirlenen zamanlarda dikim, sulama, gübreleme, ilaçlama ve çapalama işlemlerini yapmak, yaptırmak.
  8. Çalışma programlarının günlük, haftalık, aylık, ve 5 yıllık olarak hazırlanması ve hazırlanan programların takibini yapmak.
  9. Zorunlu hallerde (imar durumuna müsait yol ya da inşaat yapılması durumunda) nakledilmesi gereken ağaçların gerekli kurumlardan nakil ve kesim izinlerinin alınması işlerini takip etmek.
  10. Gerek vatandaş gerekse diğer kurum ve kuruluşlar tarafından ilçe sınırları içinde kamusal alanda bulunan orman ağacı sayılmayan ağaçlara yapılan herhangi bir izinsiz kesme, taşıma vb. zarar verme durumunda gerekli teknik inceleme ve tespitleri yaparak yasal takip başlatmak.
  11. Parklarda bulunan tüm yapısal peyzaj donatılarına (aydınlatma elemanları, çocuk oyun elemanları, pergole, kameriye, bank, çöp kutusu, bilgilendirme panosu vb.) zarar verilmesi durumunda gerekli teknik inceleme ve tespitleri yaparak yasal takip başlatmak, gerekli cezai yaptırımı uygulatmak.
  12. İşyerlerinde iş güvenliğini ve işçi sağlığını sağlayacak tedbirleri almak, aldırmak.
  13. Park, bahçe, refüj vb. alanlarda ki bitkilendirme çalışmalarına yönelik bitkisel materyal üretimi yapmak.
  14. Vatandaşların talepleri doğrultusunda bakım, budama, kesim, ilaçlama, sulama vb. işlerini yapmak, yaptırmak.
  15. Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulu tarafından anıt ağaç ya da korunacak ağaç olarak tescillenmesi gerekli özellik arz eden ağaçları tespit etmek.
  16. Fen İşleri Müdürlüğünce Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Genel emirler ve diğer mevzuatlara uygun olarak verilecek her türlü görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmek.
  17. Yıl içerisinde mevcut park ve yeşil alanların bakımı ile aydınlatma ve sulama sistemlerinin onarım işlerinin yanı sıra; okul camii, spor kuruluşları, yurtlar, Üniversite ile diğer Kamu kuruluşlarına çevre düzenlemeleri konusunda Fen İşleri Müdürü ve Başkanın bilgisi dahilinde yardımcı olmak.
  18. İlçemizdeki tüm mezarlıkların bakımı, Vatandaşlarımızla iş birliği içerisinde ağaçlandırılması, çimlerinin biçilmesi, biçtirilmesi iş ve işlemleri.
  19. İlçemiz dahilinde bulunan tüm: park, bahçe, mesire alanı, refüj, kavşak, meydan, çocuk oyun gurupları, bank ve oturma grupları, süs havuzları, park ve bahçe duvarları, korkuluklar. aydınlatma direklerinin haftalık periyodik kontrollerinin yapılması, muhtemel kazalara sebebiyet vermesi muhtemel olanların tespit edilmesi, arızalarının ve tamirlerinin güvenlik tedbirleri alınarak ivedilikle giderilmesi işleri.
  20. İlçemizde Bulunan Tüm yeşil alanların, parkların, çocuk bahçelerinin, spor tesisi alanlarının ayrı ayrı imar planlarındaki durumlarının çıkarılarak işlevlerine göre peyzaj planlarının çizilmesi, plana göre metraj ve keşiflerinin tam ve eksiksiz olarak yapılması, dosyalanması.
  21. Yeni mezar alanlarının projelerinin yapılması.
  22. Kış sezonunda yaz sezonu için belediyemiz Seralarında, Parklarda kullanılacak ağaç, mevsimlik çiçek, gül v.b. bitki materyalinin üretimini yapmak, yaptırmak.
  23. Park ve yeşil alanlarda bulunan; oyun ve oturma grupları, kaldırım ve refüj bordürleri, korkuluklar, şehir mobilyalarının cila, vernik, boya badana işlerinin yapılması, yaptırılması.
  24. Belediye sınırları içerisinde bulunan tüm park, havuz, orta refüj ve buna benzer yerlerdeki aydınlatma ve enerji ile ilgili tüm teknik işlerin tamir, bakım, yenileme ve yapım işlemini takip etmek gerekli gördüğü bakım, onarım ve yenileme işlerini yaptırmak.
  25. Sorumluluğu dâhilinde devam eden işler ile ilgili Müdüre gerekli bilgileri vermek ve bu tür bilgileri istatistik veri haline getirmek.
  26. Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelen ve birimine havale edilen her türlü evrakın kanun, talimat bilgileri ve genelgeler çerçevesinde cevaplandırılması takibi ve dosyalama işlerinin düzenli yürütülmesini sağlar.

D-) YAPIM İŞLERİ BİRİMİ

MADDE- 13 :Gönen Belediye Başkanlığınca programlanan her türlü yol, üst yapı, bina ve tesislerin yapım ile tamir ve bakım işlerini kontrol eder ve ettirir. İnşaat İşleri Birimi ve Yol Yapım İşleri Birimlerinden oluşur.

  1. İNŞAAT İŞLERİ BİRİMİ

İnşaat İşleriBiriminin Görev, Yetki ve Sorumluluğu

Gönen Belediye Başkanlığınca programlanan her türlü bina ve tesislerin yapım ile tamir ve bakım işlerini kontrol eder ve ettirir. İnşaat İşleri birimi, birim şefi ve birim şefine bağlı olarak görev yapacak teknik personelden oluşacaktır.

İnşaat İşleriBirimi Şefinin Görevleri

  1. Birimde görev yapan tüm personelin görevlerini kanun ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapmalarını takip etmek, sevk ve idarelerini yapmak, çalışma programlarını hazırlamak.
  2. Birim hizmetlerinin tam ve eksiksiz olarak yerine getirilmesini sağlayarak aksayan konularla ilgili olarak müdürlük makamına bilgi vermek, raporlar hazırlamak.
  3. Müdürlüğün görev alanına giren konularla ilgili olarak diğer birimlerle gerekli koordinasyonu sağlamak.
  4. Birimde görevli personelin izin planlarını yaparak müdürlük makamına sunmak.
  5. İşçilerin çalışma saatlerine uyumunu kontrol etmek ve sağlamak, fazla mesai, gece mesaileri, hafta sonu ve resmi tatil günleri mesailerine ait puantajları hazırlamak ve gerekli izinleri almak.
  6. İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak.
  7. İşçilerin aylık puantajlarını hazırlamak.
  8. 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde yapılan toplu sözleşme ve disiplin kurulu kararlarını birim içinde uygulamak.
  9. Yıllık Faaliyet Raporunu hazırlamak.

İnşaat İşleriBiriminin Görevleri

  1. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihalesi ve kontrollüğü yapılacak olan bina, çevre düzenlemesi gibi işlerin ön etütleri, avam projeleri, metraj ve keşifleri hazırlamak,
  2. İhtiyaç duyulması halinde diğer birimlerin yapım, bakım onarım, hizmet ve mal alımlarında teknik destek sağlamak
  3. Keşif, metraj ve ön hazırlığı yapılmış;
    1. Mal alımı işlerinin,
    2. Bakım Onarım işlerinin,
    3. Hizmet alımı işlerinin,
    4. Yapım işlerinin ihale dosyalarını hazırlamak,
  4. Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelen ve birimine havale edilen her türlü evrakın kanun, talimat bilgileri ve genelgeler çerçevesinde cevaplandırılması takibi ve dosyalama işlerinin düzenli yürütülmesini sağlar.
  5. Birimi ile ilgili olarak Mal, Hizmet veya yapım olarak müdürlüğe kesilen faturaların ödenmesi için belgeleri hazırlamak veya hazırlatmak
  6. Tespit edilen ihtiyaca göre hazırlanmış olan iş programı yürütülmesini sağlamak, görülen aksaklıkları vakit geçirmeden yöneticiye iletmek ve gerekli tedbirin alınmasını sağlamak.
  7. Onanmış projesi olan her türlü inşaat, imalat ve tesisatı; proje ve detayları ile sözleşme, şartname, iş programı ve ilgili yönetmeliklere uygun şekilde eksiksiz olarak yaptırır, kontrollüğünü yürüterek süresinde bitirilmesini sağlar.
  8. İnşaat, tadilat ve çevre düzenlemesi gibi işlerin ön etütlerini, avam projelerini, metraj ve keşiflerini hazırlar veya bahse konu işlerin mal alımı, hizmet alımı veya yapım işlerine ait süreçleri takip eder.
  9. İhale edilen işlerin fiziki, fenni ve kanunen doğru yapılmasını sağlar ve bunun için yüklenici nezdinde gereken önlemleri alır.
  10. İşe başlamadan veya işin yapımı sırasında iş yerinde meydana gelebilecek veya tehlike doğurabilecek doğalgaz, su, kanalizasyon, elektrik, telekom hatları gibi engeller için gerekli önlemleri almak, aldırmak,
  11. Sorumluluğu dâhilindeki işlere ait hak ediş raporlarını hazırlar, tahakkuk süreçlerini takip eder ve mevzuatınca gerekli yasal yazışmaları yapmak,
  12. Birim içerisinde çalışan tüm ekip ve personellere, Yapacakları iş ve işlemlerde teknik bilgi vermek, yönlendirmek, Gerekli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini aldırmak, uygulatmak.(İş eldiveni, Koruyucu ayakkabı, kask, eldiven, İkaz, uyarı levhası v.b.)
  13. Sorumluluğu dâhilinde devam eden işler ile ilgili Müdüre gerekli bilgileri aktarır ve bu tür bilgileri istatistik veri haline getirmek,
  14. Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirerek sonuçlandırmak.
  15. Biriminde çalışan tüm ekip ve personellere, Yapacakları iş ve işlemlerde teknik bilgi vermek, yönlendirmek, Gerekli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini aldırmak, uygulatmak.(İş eldiveni, Koruyucu ayakkabı, kask, eldiven, İkaz, uyarı levhası v.b.)
  16. İhtiyaca ve talebe göre Belediyemize ait tüm binaların, boya ve badana işlerinin yaptırılması,
  17. Yasalara göre verilen her türlü ek görevleri yapmak (İhtiyaç halinde komisyonlarda görev almak)
  18. Başkanlıkça veya Fen İşleri Müdürlüğünce uygun görülmesi halinde okul binalarının, bakım ve onarımını yapmak, okulların bahçelerinin düzenlenmesi yapmak,
  19. Kamu hizmetine sunulacak bina ve tesislerin belirlenmesi, proje ve keşiflerinin hazırlanması, inşaatların yaptırılması çalışmalarını takip ederek sonuçlandırmak,
  20. Yıl içerisinde yürütülecek çalışmaların yatırım plan ve programının hazırlanmasını ve takip edilerek sonuçlandırılmasını sağlamak,
  21. Belediye birimleri ile diğer kamu kuruluşlarına ait binalarda gerçekleştirilen çeşitli inşaat faaliyetlerinin takip edilerek sonuçlandırılmasını sağlamak,
  22. Stok durumu ve malzeme depolarının zamanında kontrol edilmesini sağlamak,
  23. Uhdesinde bulunan her türlü iş makinelerinin sevk ve idare edilmesini sağlamak, periyodik tamir bakımlarını yapmak yedek parça teminlerini yapmak
  24. Diğer birimlere gerekli araç, gereç ve insan kaynağı desteği sağlamak,
  25. Çalışma programlarının icra edilmesinde istihdam edilen insan kaynağının sevk ve idare edilmesini sağlamak,
  26. Biriminin ve birim çalışanlarının faaliyet alanlarıyla ilişkili taraf olduğu davalarla ilgili olarak yetkili Müdürlükle işbirliği içerisinde gerekli çalışmaların neticelendirilmesini sağlamak,
  27. Spor sahalarının düzenlenmesi, bakım ve onarımını (Basket potalarının, voleybol sahalarının yapılması, soyunma odalarının boyanması, demir korkuluklarının yapılması v.b.) sağlamak,
  28. İlgili mer’i mevzuat hükümlerine göre ihale suretiyle yapılan yatırım ihalelerinin kontrollük hizmetlerini yerine getirmek,
  29. Mer’i mevzuatın öngördüğü diğer görevler ile amiri tarafından verilen görevlerin icra edilmesini sağlamak,
  30. Uygulamalar öncesinde gerektiğinde anket çalışmaları yaparak, alınan sonuçlar doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak,
  31. Mer’i mevzuatın öngördüğü diğer görevler ile amiri tarafından verilen görevlerin icra edilmesini sağlamak.
  1. YOL YAPIM İŞLERİ BİRİMİ

Yol Yapım İşleri Biriminin Görev, Yetki ve Sorumluluğu

Gönen Belediye Başkanlığınca programlanan her türlü yol ve üst yapı vb. tesislerin yapım ile tamir ve bakım işlerini kontrol eder ve ettirir. Yol Yapım İşleri birimi, birim şefi ve birim şefine bağlı olarak görev yapacak teknik personelden oluşacaktır.

Yol Yapım İşleri Birimi Şefinin Görevleri

  1. Birimde görev yapan tüm personelin görevlerini kanun ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapmalarını takip etmek, sevk ve idarelerini yapmak, çalışma programlarını hazırlamak.
  2. Birim hizmetlerinin tam ve eksiksiz olarak yerine getirilmesini sağlayarak aksayan konularla ilgili olarak müdürlük makamına bilgi vermek, raporlar hazırlamak.
  3. Müdürlüğün görev alanına giren konularla ilgili olarak diğer birimlerle gerekli koordinasyonu sağlamak.
  4. Birimde görevli personelin izin planlarını yaparak müdürlük makamına sunmak.
  5. İşçilerin çalışma saatlerine uyumunu kontrol etmek ve sağlamak, fazla mesai, gece mesaileri, hafta sonu ve resmi tatil günleri mesailerine ait puantajları hazırlamak ve gerekli izinleri almak.
  6. İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak.
  7. İşçilerin aylık puantajlarını hazırlamak.
  8. 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde yapılan toplu sözleşme ve disiplin kurulu kararlarını birim içinde uygulamak.
  9. Yıllık Faaliyet Raporunu hazırlamak.

Yol Yapım İşleri Biriminin Görevleri

  1. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihalesi ve kontrollüğü yapılacak olan yol ve üstyapı gibi işlerin ön etütleri, avam projeleri, metraj ve keşifleri hazırlamak,
  2. İhtiyaç duyulması halinde diğer birimlerin yapım, bakım onarım, hizmet ve mal alımlarında teknik destek sağlamak
  3. İlçemizin ihtiyaç duyulan sokaklarında asfalt, beton bordür, trotuar, yağmur suyu kanalı, istinat ve perde duvarı yapımı, bakım ve onarım işlerinde kullanılmak üzere Asfalt, stabilize, bordür, beton parke taşı, yağmur suyu ızgarası alımı, Fen İşleri Şantiye Hizmetlerinde kullanılmak üzere İş makineleri ve nakliye aracı kiralanması Hizmeti Alımı ve malzeme alımlarına ilişkin ihale dosyalarını hazırlamak,
  4. Keşif, metraj ve ön hazırlığı yapılmış;
    1. Mal alımı işlerinin,
    2. Bakım Onarım işlerinin,
    3. Hizmet alımı işlerinin,
    4. Yapım işlerinin ihale dosyalarını hazırlamak,
  5. Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelen ve birimine havale edilen her türlü evrakın kanun, talimat bilgileri ve genelgeler çerçevesinde cevaplandırılması takibi ve dosyalama işlerinin düzenli yürütülmesini sağlar.
  6. Birimi ile ilgili olarak Mal, Hizmet veya yapım olarak müdürlüğe kesilen faturaların ödenmesi için belgeleri hazırlamak veya hazırlatmak
  7. İlçe Belediye sınırları içindeki tüm mahallere ait asfalt ( kaplama, yama vb. ) yapılacak yolların ve kullanılacak asfalt miktarlarının belirlenmesini sağlamak.
  8. Tespit edilen ihtiyaca göre hazırlanmış olan iş programı yürütülmesini sağlamak, görülen aksaklıkları vakit geçirmeden yöneticiye iletmek ve gerekli tedbirin alınmasını sağlamak.
  9. Çalışmalar devam ederken program sırası  daha  sonra  olan  Sokakları  kontrol  etmek, program sırası gelmeden ön hazırlık yaptırmak
  10. Onanmış projesi olan her türlü yol inşaatı, imalat ve tesisatı; proje ve detayları ile sözleşme, şartname, iş programı ve ilgili yönetmeliklere uygun şekilde eksiksiz olarak yaptırır, kontrollüğünü yürüterek süresinde bitirilmesini sağlar.
  11. Yol yapımı ve üst yapı gibi işlerin ön etütlerini, avam projelerini, metraj ve keşiflerini hazırlar veya bahse konu işlerin mal alımı, hizmet alımı veya yapım işlerine ait süreçleri takip eder.
  12. İhale edilen işlerin fiziki, fenni ve kanunen doğru yapılmasını sağlar ve bunun için yüklenici nezdinde gereken önlemleri alır.
  13. İşe başlamadan veya işin yapımı sırasında iş yerinde meydana gelebilecek veya tehlike doğurabilecek doğalgaz, su, kanalizasyon, elektrik, telekom hatları gibi engeller için gerekli önlemleri almak, aldırmak,
  14. Sorumluluğu dâhilindeki işlere ait hak ediş raporlarını hazırlar, tahakkuk süreçlerini takip eder ve mevzuatınca gerekli yasal yazışmaları yapmak,
  15. Biriminde çalışan tüm ekip ve personellere, Yapacakları iş ve işlemlerde teknik bilgi vermek, yönlendirmek, Gerekli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini aldırmak, uygulatmak.(İş eldiveni, Koruyucu ayakkabı, kask, eldiven, İkaz, uyarı levhası v.b.)
  16. Sorumluluğu dâhilinde devam eden işler ile ilgili Müdüre gerekli bilgileri aktarır ve bu tür bilgileri istatistik veri haline getirmek,
  17. Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirerek sonuçlandırmak
  18. Belediye sınırları içerisinde bulunan tüm yol, orta refüj ve buna benzer yerlerdeki aydınlatma ve enerji ile ilgili tüm teknik işlerin tamir, bakım, yenileme ve yapım işlemini takip etmek gerekli gördüğü bakım, onarım ve yenileme işlerini yapmak yaptırmak.
  19. Yasalara göre verilen her türlü ek görevleri yapmak (İhtiyaç halinde komisyonlarda görev almak)
  20. Yollara araçların hızını kesmek amacıyla hız kesicilerin yapılmasını sağlamak, kaldırımlara araçların park edilmesini önlemek için engelleyici malzeme alımını ve montajını sağlamak
  21. Açılması gereken yeni yolların imar planlarına uygun olarak açılmasını sağlamak,
  22. Genişletilmesi gereken yolların genişletilmesini ve tesviyelerinin yapılmasını, mevcut yolların imar planına uygun hale getirilmesini sağlamak,
  23. İhtiyaç olması durumunda yollara stabilize serilmesi ve sıkıştırılması işlemlerinin yapılmasını sağlamak,
  24. Yıl içerisinde yürütülecek çalışmaların yatırım plan ve programının hazırlanmasını ve takip edilerek sonuçlandırılmasını sağlamak,
  25. Resmi ve özel kuruluşların veya vatandaşların yol kazı çalışmalarına ilişkin taleplerini değerlendirip Büyükşehir belediyesi AYKOME müdürlüğü ile koordineli ruhsatlarının verilmesini sağlamak,
  26. Stok durumu ve malzeme depolarının zamanında kontrol edilmesini sağlamak,
  27. Uhdesinde bulunan her türlü iş makinelerinin sevk ve idare edilmesini sağlamak, periyodik tamir bakımlarını yapmak yedek parça teminlerini yapmak
  28. Diğer birimlere gerekli araç, gereç ve insan kaynağı desteği sağlamak,
  29. Çalışma programlarının icra edilmesinde istihdam edilen insan kaynağının sevk ve idare edilmesini sağlamak,
  30. Altyapı çalışmalarında diğer ilgili altyapı kuruluşları ile koordinasyonu sağlamak,
  31. Müdürlük emrinde görevli işçi personelle ve/veya ihale yoluyla asfalt kaplama ve yama, bordür, trotuar yapım ve onarım yapmak,
  32. Açılması gerekli yeni yollar veya yapılması gerekli plan tadilatlarıyla alakalı olarak yetkili Müdürlükle işbirliği içerisinde gerekli çalışmaların neticelendirilmesini sağlamak,
  33. Biriminin ve birim çalışanlarının faaliyet alanlarıyla ilişkili taraf olduğu davalarla ilgili olarak yetkili Müdürlükle işbirliği içerisinde gerekli çalışmaların neticelendirilmesini sağlamak,
  34. Mer’i mevzuat gereği Belediyenin yetki sınırları içinde kalan alanlarda cadde, sokak, meydan vb. yerlerde alt ve üst yapı ile ham yolların açılmasını sağlamak, kentin imar planına uygun hale getirilmesini sağlamak, yeniden yapılanma çerçevesinde çevre düzenlemeleri yapılmasını sağlamak, yollar, alt geçitler, köprülerin yapılmasını sağlamak,
  35. Gerekli yerlere istinat duvarı ve merdivenli yol yapılmasını sağlamak,
  36. Yaya ve araç trafiği ulaşımının rahatlıkla sağlanması için köprü, alt-üst geçit yapımı ve yayalaştırma uygulamaları yapmak,
  37. Araçlarla ilgili arıza ve eksikliklerin zamanında giderilmesini sağlamak,
  38. İlgili mer’i mevzuat gereği ilçe hudutları dâhilinde altyapı hasar bedellerini tahakkuk ettirmek ve tahsili için Mali Hizmetler Müdürlüğüne intikal ettirmek,
  39. Trafik mevzuatına uygun işaretlerin konulmasını, çizimlerin yapılmasını, tek yön ve ana arter ile ilgili merciler nezdinde karar alınmasını sağlamak,
  40. İlgili mer’i mevzuat hükümlerine göre ihale suretiyle yapılan yatırım ihalelerinin kontrollük hizmetlerini yerine getirmek,
  41. Yol ve kavşak düzenlemeleri yapmak ve yaptırmak,
  42. Gönen İlçesi ana arterlerinde yol ve sürüş güvenliği sağlayacak faaliyetlerin bir bütün olarak gerekli çalışmalarını yapmak, yönetilmesini sağlamak,
  43. Ana arter üzerindeki kavşaklarda tesis edilen sinyalizasyon şebekelerinin en iyi trafik akışını sürekli kılacak şekilde çalışmasının temini için gerekli çalışmaları yapmak,
  44. Yol ve sürüş güvenliğini sağlamak amacı ile yatay düşey trafik işaretlemelerini yapmak ve yaptırmak,
  45. Etkin trafik yönetiminin sağlanması amacı ile trafiği yönlendirmek, vatandaşları bilgilendirmek,
  46. Yol ve sürüş güvenliğinin sağlanması amacı ile ulaşım ve trafik mühendisliği açısından gerekli yol, trafik elemanı, sürüş, trafik malzemesi hakkında gerekli araştırma planlama çalışmaları yaparak Müdürlük bünyesinde trafik etkinliğinin geliştirilmesini sağlamak,
  47. Ana arter cadde ve sokaklarda trotuar üzerine araç park edilmesini önlemek amacı ile engelleyici monte etmek, ettirmek,
  48. Mer’i mevzuatın öngördüğü diğer görevler ile amiri tarafından verilen görevlerin icra edilmesini sağlamak,
  49. Merdivenli yollarda korkuluk yapımı ve mevcutların boyanmasını sağlamak,
  50. Uygulamalar öncesinde gerektiğinde anket çalışmaları yaparak, alınan sonuçlar doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak,
  51. Mer’i mevzuatın öngördüğü diğer görevler ile amiri tarafından verilen görevlerin icra edilmesini sağlamak.

E-) FEN İŞLERİ ve ASFALT ŞANTİYESİBİRİMİ

Fen İşleri ve Asfalt Şantiyesi Biriminin görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE-14 : Gönen İlçe genelinde bulunan bütün yolların ve bu yollarda bulunan altyapı tesislerinin yapım ile bakım ve onarımlarını gerçekleştirir. Fen İşleri ve Asfalt Şantiyesi birimi, birim şefi ve birim şefine bağlı olarak görev yapacak teknik personelden oluşacaktır.

Fen İşlerive Asfalt ŞantiyesiBirimiŞefinin Görevleri

  1. Birimde görev yapan tüm personelin görevlerini kanun ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapmalarını takip etmek, sevk ve idarelerini yapmak, çalışma programlarını hazırlamak
  2. Birim hizmetlerinin tam ve eksiksiz olarak yerine getirilmesini sağlayarak aksayan konularla ilgili olarak müdürlük makamına bilgi vermek, raporlar hazırlamak
  3. Müdürlüğün görev alanına giren konularla ilgili olarak diğer birimlerle gerekli koordinasyonu sağlamak
  4. Birimde görevli personelin izin planlarını yaparak müdürlük makamına sunmak  
  5. İşçilerin çalışma saatlerine uyumunu kontrol etmek ve sağlamak, fazla mesai, gece mesaileri, hafta sonu ve resmi tatil günleri mesailerine ait puantajları hazırlamak ve gerekli izinleri almak
  6. İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak
  7. İşçilerin aylık puantajlarını hazırlamak
  8. 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde yapılan toplu sözleşme ve disiplin kurulu kararlarını birim içinde uygulamak
  9. Yıllık Faaliyet Raporunu hazırlamak.

Fen İşleri ve AsfaltŞantiyesi BirimininGörevleri

  1. Fen İşleri Şantiye Hizmetlerinde kullanılmak üzere İş makineleri ve nakliye aracı kiralanması Hizmeti Alımı ve malzeme alımlarına ilişkin ihale dosyalarını hazırlamak,
  2. Diğer müdürlüklerden ve birimlerden talep edilen araç ve iş makineleri ile ilgili iş programını yapmak, makine parkında bulunan ekipmanın verimli kullanılabilmesi için günlük, haftalık ve aylık çalışma programlarını hazırlamak
  3. Kendisine tahsis edilen araç ve iş makinelerinin bakım ve onarımlarını yaptırmak
  4. Lokal olarak bakım ve onarım gerektiren yol ve altyapı tesislerinin bakım ve onarımlarını gerçekleştirmek
  5. Gerekli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini sağlamak, almak, uygulattırmak(İkaz, uyarı levhası v.b.)
  6. Yıl sonu hedef gerçekleşme bilgilerini çıkararak rapor etmek
  7. İlçe afet planının uygulanması sırasında verilecek görevleri yerine getirmek, kar, don ve sel baskınlarında gerekli tedbirleri almak
  8. Şikayet ve talepleri inceleyerek çözüme ulaştırmak.
  9. Belediyenin doğrudan yada dolaylı organize ettiği tören ve merasimler sırasında gerekli platform vb. kurulmasını sağlamak ve anılan bu faaliyetlerin bitimini takiben bunların kaldırılmasını sağlamak,
  10. İlçe içerisinde yaşanabilecek su ve sel baskınları gibi doğal afetlere müdahale edilmesini ve bu müdahale sırasında kullanılacak malzemelerin zamanında temin edilerek depolanması çalışmalarını kontrol ve koordine etmek,
  11. Belediye hudutları içindeki tarihi ve kültürel değerleri korumak, yapılan her hizmetin insan yaşamını doğrudan veya dolaylı etkilediğinin bilinciyle çağdaş yaşamın getirdiği tüm teknolojik olanakları kullanıp, çağdaş standartlarda kamusal hizmet vermek,
  12. Tarihi eserlerin tehlike arz etmesi durumunda çevresini korumaya almak.
  13. Kaçak veya ruhsatına aykırı yapıların kontrolü ve yıkım işlemlerinde, birimine bağlı işçi, makine ve her türlü araç ve gerecin gönderilmesini sağlayarak ilgili birimlerle uyumlu çalışmalarını sağlamak,
  14. İmar Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, vb. tarafından bildirilen kaçak yapıların yıkımı işlemlerini sonuçlandırmak,
  15. Bölgedeki molozların toplanması ve döküm yerlerine naklinin yapılmasını sağlamak,
  16. Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesine giren tüm malzeme ve malların kayıtla girişini yapmak korunmasını sağlamak,
  17. Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinden çıkan tüm mal ve malzemelerin kayıtla çıkışını yapmak.
  18. Sorumluluğu dâhilinde devam eden işler ile ilgili Müdüre gerekli bilgileri aktarır ve bu tür bilgileri istatistik veri haline getirir.
  19. Asfalt üretiminde kullanılmak üzere alımı yapılan ve şantiyeye teslim edilen; Yol ve kaldırım kaplama malzemeleri, Kum, mıcır, tuz, bordür, büz, çimento, kireç bitüm vb. malzemeleri kayıtla teslim almak, ihtiyaç halinde kayıtla teslim etmek.
  20. İlçe genelinde bulunan bütün yolları düzenli olarak kontrol ederek bunlara ait envanteri çıkarmak, bu envantere göre bakım ve onarım gerektiren yollar için yıllık program hazırlamak, malzeme talebinde bulunmak, ilgili diğer kurumlarla koordinasyon sağlamak
  21. Asfalt kaplama ve stabilize serilmesi işlemlerinde kontrol teşkilatı ile koordinasyon sağlamak
  22. Üretilen asfaltın ve sarf edilen malzemenin miktarını günlük olarak raporlamak,
  23. Gerektiğinde asfalt üretimi için vardiyalar oluşturmak
  24. Belediyemiz için gerekli olan asfalt üretimini sağlamak.
  25. Asfalt üretimi için gerekli olan malzeme ve yakıt ihtiyacını zamanında bildirmek.
  26. Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelen ve birimine havale edilen her türlü evrakın kanun, talimat bilgileri ve genelgeler çerçevesinde cevaplandırılması takibi ve dosyalama işlerinin düzenli yürütülmesini sağlar.
  27. Yasalara göre verilen her türlü ek görevleri yapmak.

F-) ALTYAPI HİZMETLERİ BİRİMİ

 Altyapı Hizmetleri Birimi'nin Görev, Yetki ve Sorumlulukları

MADDE-15 :Gönen Belediye Başkanlığınca programlanan her türlü altyapı işlerinin yapım işlerini kontrol eder ve ettirir. Altyapı hizmetleri birimi, birim şefi ve birim şefine bağlı olarak görev yapacak teknik personelden oluşacaktır.

Altyapı Hizmetleri Birimi Şefinin Görevleri:

  1. Birimde görev yapan tüm personelin görevlerini kanun ve yönetmelik çerçevesinde yapmalarını takip etmek, sevk ve idarelerini yapmak
  2. Birim hizmetlerinin tam ve eksiksiz olarak yerine getirilmesini sağlayarak aksayan konularla ilgili olarak müdürlük makamına bilgi vermek, raporlar hazırlamak
  3. Müdürlüğün görev alanına giren konularla ilgili olarak diğer birimlerle gerekli koordinasyonun sağlamak
  4. Birimde görevli personelin izin planlarını yaparak müdürlük makamına sunmak

Altyapı Hizmetleri Biriminin Görevleri :        

  1. 4734 sayılı Kamu İhale Yasasının ilgili maddeleri doğrultusunda yaptırılan her türlü altyapı inşaat, tamirat, hizmet alımı ve yapım işlerinin konu ile ilgili mevzuat hükümlere uygun şekilde yaptırılmasını sağlamak
  2. Yapım Hizmetleri Birimi tarafından yapılan bütün hizmetlerin teknik açıdan kontrolünü yapmak, eksiklerin giderilmesini temin etmek ve müdürlük makamını bilgilendirmek
  3. İhale Komisyonu tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda alım, yapım ve onarımına karar verilen iş ve hizmetleri, bu kanuna uygun olarak kontrol etmek
  4. Altyapı çalışmalarında diğer ilgili altyapı kuruluşları ile koordinasyonu sağlamak,
  5. Başkanlık Makamının uygun bulacağı dönemlerde altyapı kuruluşlarının (AYKOME, UEDAŞ, AKSA GAZ, Türk Telekom, BASKİ vb.) ve belediye sınırları içerisinde yapılan inşaatların tranşe ruhsatlarını tanzim etmek, tranşelerin uygun olarak kapatılmasını takip etmek, uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmak
  6. İlçenin tüm altyapı problemlerini üst makama bildirmek, bu meyanda bütün altyapı bilgilerini derlemek
  7. Ruhsat müddeti sonunda ve zamanı içinde ilgili kurumlarla mutabakata vararak teminatlarını çözmek veya irat kaydetmek.
  8. Konusu ile ilgili yıllık tarifeleri belediye encümeni veya belediye meclisine sunarak, kabul edilen tarifeleri uygulamaya koymak.
  9. Yol ve altyapı sistemlerinde belediyece yapım, bakım ve onarım için yapılan harcamaların 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunun çerçevesinde yola cepheli taşınmaz maliklerinden alınmasını temin etmek için hesapları yapmak.
  10. Tahakkuk müzekkerelerini ve ödeme emirlerini ilgililere tebliğ etmek.
  11. Şikayet ve talepleri inceleyerek çözüme ulaştırmak.
  12. Yüklenici firmaların ve bu firmalarda görev yapan teknik personelin iş bitirme, iş deneyim ve iş yönetme belgelerini ve sicillerini tanzim etmek.  
  13. Yağmur suyu ilave şebekelerinin yapılmasını sağlamak,
  14. Şehirdeki yağmur suyu arızalarına müdahale edilmesini sağlamak
  15. Arızalı olan yağmur suyu şebekelerinin tamiri, yenilenmesi, bakımının yapılması, ihtiyaç duyulan yeni yerlerin planlamalarını yapmak

BİRİM PROJELERİ

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.