Gönen Hava Durumu

Meriç SÜRER

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Meriç SÜRER
İLETİŞİM BİLGİLERİ
0 (266) 762 37 03 - Dahili: -
-
-

YÖNETMELİKLER VE HİZMET STANDARTLARI

T.C

GÖNEN BELEDİYESİ

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği

 

BİRİNCİ BÖLÜM

 

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar:

AMAÇ:          

Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı  Gönen Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Görev, Yetki ve Çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

 

KAPSAM:

Madde 2- Bu yönetmelik, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğündeki personelin görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını kapsar.

 

 

 

DAYANAK:

Madde 3- Gönen Belediye Meclisinin 07.07.2009 tarih ve 33 sayılı kararı ile kurulmuş olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ait bu yönetmelik 5393 sayılı Belediye Kanunu’na ve ilgili mevzuat hükümlerine ve 31.05.2009 tarih ve 27244 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulunun Belediye be Bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birliklerinin “Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar hakkındaki kararı gereğince Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün; Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Yönetmeliği hazırlanmıştır.

 

TANIMLAR:

Madde 4- Bu yönetmeliğin uygulanmasında;

  1. a) Belediye      : Gönen Belediyesi’ni
  2. b) Büyükşehir : Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni

    c )   Başkan        : Gönen Belediye Başkanı’nı

  1. d) Meclis         : Gönen Belediye Meclisini
  2. e) Müdürlük    : Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü.
  3. f) Müdür   : Kültür ve Sosyal İşler Müdürünü.
  4. g) Personel      : Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelini
  5. e) Yönetmelik : Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliğini ifade            eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Teşkilat ve Bağlılık

Madde 5-

  1-) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Personel yapısı aşağıda belirtilen şekildedir.

a- Müdür

b- Memurlar

c- İşçiler

d- Sözleşmeli Memur

e- Diğer Personel

 

2-) Müdürlüğün teşkilat yapısı aşağıdaki gibidir.

  1. a)  Kültür Merkezleri
  2. b)  Kültür ve Sanat İşleri
  3. c)  Sosyal İşler
  4. d)  İdari ve Mali İşlemler konularıyla ilgili alt birimlerden oluşur.

 

 (3) Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar çerçevesinde birimlerin hizmet alanları, görev ve sorumluluklarına paralel olarak ihtiyaç duyulan nitelik ve sayıda, iş ve işlemlerin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için birim amirinin talebi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi ve Belediye Başkanının onayı ile kadro karşılığı olmaksızın “ Büro Sorumlusu” görevlendirilmesi yapılabilir.

 

(4) Birimlerin iç organizasyon yapılarının teşkili, söz konusu birimde görev yapmakta olan kadrolu memurlar dahil olmak üzere Büro Sorumlusunun görev, yetki ve sorumlulukları ilgili birim amirinin teklifi ve bir üst amirin onayı ile gerçekleştirilecek bir iç düzenlemeyle geçerlilik kazanır.

 

BAĞLILIK:

Madde 6- (1) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Belediye Başkanına veya görevlendireceği Başkan Yardımcısına bağlıdır. Başkan, bu görevi bizzat veya görevlendireceği kişi eliyle yürütür.

 

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Görev, Yetki ve Sorumluluk

 

Müdürün Tanımı

Uygulama Usul ve Esaslar

 

Madde 7- Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kendisine verilen görevleri konusuna göre; 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 5018 Kamu Mali Kontrol Kanunu, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev; Yetki ve Sorumluluk Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütür. Bu yönetmelikte bulunmayan hususlarda başkanlık makamı veya gerekli görülen hallerde Belediye Meclis kararları uygulanır.

 

Ortak Hükümler

Madde 8 – a) Tetkik işlerini yapacak görevli/ler, göreve gidecekleri yerler ile yaptıklarını ve yapacakları işleri gizli tutarlar. Bu konuda yetkili ve ilgililerden başkasına açıklamada bulunmazlar.

 

  1. b) Irk, sınıf ve unvan farkı gözetmeden her vatandaşa eşit davranılır.

 

  1. c) Herhangi bir nedenle görevlerinden ayrılan personel; korumak ve saklamakla görevli evrakı kendisinden sonra göreve başlayan personele devretmedikçe görevinden ayrılmaz.
  2. d) Müdürlüğü ilgilendiren çeşitli hizmetlerin uyumlu ve düzenli yürütülmesi, personel arasındaki düzenin sağlanması için herkes gayret ve çaba gösterir. Olumsuz bir durum meydana geldiğinde konu birim amirine iletilir. Birim amiri gerekli önlemleri alır.

 

  1. e) Belediye hizmetlerinde; hesap verebilirlik ilkesine uygun hareket edilir. Uygulamalarda adaletli olmaya, kaynakların kullanımında etkili ve verimli olmaya çalışılır.

 

 Müdürlüğün Görevleri

 

  1. a) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, görev ve sorumluluk alanına giren konuları Belediye Başkanı veya bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısından gelen talimatlar doğrultusundan sorumlu olduğu bütün yasal mevzuat hükümlerine uygun olarak yerine getirir, görev alanına giren bütün konularda personeli ile ilgili olarak gerekli görevlendirmeleri yapar, Müdürlük faaliyetlerini denetler, varsa aksaklıklar giderir. Yıllık, aylık, haftalık, günlük çalışma programları hazırlar veya hazırlattırır bu programlara göre sevk ve idareyi temin eder, bu konularda üst makamlara gerekli raporları sunar. Harcama yetkilisi olarak görev yapar.

 

  1. b) Birinci sicil amiri olarak; çalışma koşullarını iyileştirir ve prensipler koyar. Müdürlük personelinin performans durumunu izler gerekli değerlendirmeleri yapar, varsa ceza ve mükâfat için üst makamlara teklifte bulunur.

 

  1. c) Personelin izin planlarını yapar, izinlerini kullanmasını sağlar. Rapor, doğum ölüm vb. konularda yazışmaları takip ve kontrol eder.

 

  1. d) Müdürlüğe; dış ve iç kurum, birim ve kişilerden gelen-giden evrakların kontrolünü yapıp, sevk ve havalesini yaptıktan sonra yerine ulaşmasını ve arşivlenmesinin yapılmasını kontrol eder.

 

  1. e) Dış ve iç birimlerden gelen-giden gizli dereceli evrakların, gizli evrak defterine kaydını yaparak, yerine ulaşmasını sağlar.

 

  1. f) Yayın faaliyetlerini ( Dergi, kitap vb.) organize eder ve yürütür.

 

  1. g) Müdürlük Taşınır Kayıtlarının tutulmasını sağlar, talep halinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilmesini sağlar.

 

  1. h) Bağlı birimlerin organizasyon, faaliyet ve etkinliklerinden uygun görüldüğüne onay verir.

 

  1. i) Sosyal- Kültürel faaliyetlerle ilgili projeler geliştirir ve Başkanlığa sunar.

 

  1. j) Faaliyetlerle ilgili gerektiğinde Başkanlığa bilgi verir, öneri ve tekliflerde bulunur.

 

  1. k) Bütün çalışmaları, ilgili Başkan Yardımcısıyla koordineli bir şekilde yürütür.

 

 Kültür ve Sanat İşleri

 

a)Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen amaç, ilke ve talimatlarla ilgili mevzuata uygun olarak Belediyenin kültürel ilişkiler kapsamında yer alan etkinliklerini, değişen koşullara uygun bir şekilde seçenekli olarak belirleyip birim amirine sunar, onaylanmış seçenekleri ilgili birimlerle koordine ederek uygular, veri tabanı ve ihtiyaç tablosunu düzenler.

 

  1. b) Belediye Başkanlığı tarafından, gençlerin eğitim, kültür, bilim, sanat ve spor dallarında desteklenmesi amacıyla düzenleyeceği yarışmaların organizasyonunu gerçekleştirir.

 

  1. c) Resmi, milli ve dini günlerde yapılacak olan etkinliklerin planlanması ve organizasyonunu yapar, topluma mal olmuş kişiler için anma törenleri, önemli gün ve haftalara ait etkinlikleri düzenler.

 

  1. d) Halkın sinema, tiyatro, festival, müzik, folklor ve diğer sanatsal etkinliklere olan ilgisini artırmak amacıyla      organizasyonlar yapar.

 

  1. e) Eğitim kurumları ile birlikte çeşitli yarışmalar, seminer, konferans, tiyatro vb. etkinlikleri düzenler.

 

  1. f) İlgili müdürlüklerden araç ve personel görevlendirmesi desteği alarak Tarihi ve kültürel mekanlara geziler      düzenler ve bu yerlerin tanıtımına katkıda bulunur.

 

  1. g) Türk tarih, bilim ve sanat alanlarında tanınmış şahsiyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası tanıtıcı panel,       söyleşi, tiyatro, sempozyum ödüllü yarışma vb. etkinlikler gerçekleştirir.

 

  1. h) Yurt içinde yurt dışında basılmış, okuyucuya faydalı yayınları, Türk kültürü ile ilgili yazma eser ve belgeleri       ve diğer kütüphane malzemelerini temin eder.

 

  1. i) Gerektiğinde, Milli kültürümüzün yazılı belgeleri, fikir, sanat ve edebi eserler ile turizm ve tanıtım amaçla     yayınları hazırlar/hazırlatır.

 

  1. j) Kültürel hayata katkıda bulunma amacına yönelik, çeşitli konularda kitap, dergi, afiş, broşür hazırlar/      hazırlatır.

 

  1. k) Belediye sınırları içerisinde çeşitli şenlikler ve festivaller organize eder veya çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bu şekilde yaptığı organizasyonlarını destekler.

 

  1. l) Yöresel el sanatlarının yaşatılması için gerekli çalışmaları yapar ve yapılan çalışmaları destekler.

 

  1. m) Müdürlüğün faaliyetleri için gerekli olabilecek, ortam, araç, gereç ve teknolojiyi belirler.

 

  1. n) Halk kütüphaneleri, internet ve okuma salonları açar.

 

  1. o) Kültür Merkezi açılması için gerekli çalışmaları yapar.

 

  1. p) Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezleri, Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yapılacak faaliyetlerde işbirliği yapar.

 

  1. r) İhtiyaç duyulması halinde Şehrimiz halkının ve diğer kuruluşların kişisel ve amatör çalışmalarına sergi, gösteri, panel, konferans, seminer ve çeşitli konulardaki toplantılarına mekan bulmalarını sağlar, bu tip organizasyonları profesyonel kişiler ve kurumlarla birlikte gerçekleştirir ve bu faaliyetlerin kitlelere duyurulmasını sağlar.

 

  1. s) Şehrimizin kültür düzeyinin gelişmesi ve yükselmesi için personelin yurtiçi ve yurtdışı görevlere ve seminerlere katılımını sağlar.

 

 Sosyal İşler

 

  1. a) İlçemizin ihtiyaç duyacağı Kütüphane, Spor Merkezi, Bilgi evi, Etüt Merkezi vb. yerlerin tespitini yaparak bu mekânların ilçemize kazandırılması için gerekli raporu düzenleyerek birim amirine sunar.

 

b)Kurulacak “ Aile Danışma Merkezleri” bünyesinde eğitim-sağlık başta olmak üzere temel ihtiyaçların karşılanması ve insanca yaşam için gerekli şartların oluşturulmasını sağlar.

  1. c) İlçede yaşayan dar gelirli ailelerin gelir seviyelerinin artırılması için gerekli çalışmaları sağlar.

 

  1. d) Ramazan ayı içerisinde çeşitli sebeplerle iftarını yapmak için evine ulaşamayan vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri için gerekli olan sıcak yemek ihtiyaçlarının alımında Hayırsever vatandaşlar, STK’lar, Dernekler, Odalar ve Vakıflarla karşılıklı koordinasyon kurarak çalışmalar yapar ve ilgili harcamaları müdürlük bütçesinden karşılanmasını sağlar.

 

  1. e) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün belirlediği Başarılı öğrencilerin ve sporcuların ödüllendirilmesi için Başkanlık Makamı onayı alarak ilgili birimler ile koordinasyon içinde gereğini yapar.

 

  1. g) Madde bağımlılarının tedavisi ve topluma kazandırılması yönünde çalışmalar yapar.

 

  1. h) Sokak çocuklarını topluma kazandırmaya yönelik kurslar ve etkinlikler düzenler.

 

  1. i) Ailenin korunmasına yönelik eğitici çalışma programları hazırlar.

 

  1. k) Çocuk Şenlikleri, Gençlik Şölenleri ve Sünnet Şölenleri organize etmek veya yapılan faaliyetlere katkıda      bulunur.

 

  1. l) Çocuk Bakımı ile aile içi iletişim kurs ve seminerleri düzenler.
  2. n) Ulusal ve Uluslararası haftalarda kutlama etkinlikleri düzenler veya düzenlenen etkinliklere katkıda bulunur.

 

  1. o) Belediye Kanunun 76 ve 77 maddelerinde yer alan hususlarda, kurum içi ile ilgili birim ve müdürlüklerle ortak çalışmalar yapmak ve etkinlikler düzenleyerek Belediyenin bütünsel hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışının gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkı sağlar.

 

  1. p) Belediye sınırları içerisinde halkın istek ve ihtiyaçlarına göre spor kursları açar ve müsabakalar düzenler.

 

  1. r) Belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren spor kulüplerine ayni destek sağlar. Ayrıca başkanlık makamı onayı ile spor kulüpleri ile koordinasyonu sağlayarak başarılı sporcuları destekler.

 

  1. s) Kent gönüllüleri Gençlik Kampı ve Yaz Okulları kurulması amacıyla gerekli çalışmayı yapar.

 

  1. t) Özürlülerin sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümü ile her bakımdan gelişmelerini ve önlerindeki engelleri kaldırmayı sağlayacak tedbirleri alarak topluma katılımlarını sağlamak ve bu hizmetlerin koordinasyonunu sağlar.

           

  1. u) Sosyal projelerin yürütülmesinde Sivil Toplum Örgütleri, Üniversiteler, Odalar, Kamu Kurumları ile işbirliği yapılması, Ortak Projeler yürütmek gerektiğinde Avrupa Birliği veya Ulusal ve Uluslararası fonlarının kullanımında pilot veya destekçi olarak katkıda bulunulması işlemlerin yapılmasını, kontrol ve takip edilerek sonuçlandırılmasını sağlar.

v)Belediye sınırları içinde veya dışında karşılama ve uğurlama, fuar ve festival açılışları, Kurtuluş ve Anma günleri, Şenlik ve Kültürel Organizasyon, Resmi Bayramlarda, Başkanlığın görevlendireceği diğer etkinliklerde bando görevlerini en iyi şekilde hazırlamak ve koordine etmek.

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Hizmet ve Görevlerin İcrası, İşbirliği ve Koordinasyon

 

Hizmetlerin İcrası

 

Madde 9- (1) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğündeki hizmetlerin icrası.

  1. a) Müdürlüğe gelen evrak bilgisayara işlenip zimmet defterine kaydedilerek ilgili personele verilir.
  2. b) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğündeki çalışmalar, Müdür ve Büro sorumlusu tarafından düzenlenen plan içerisinde yürütülür.
  3. c) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tüm personeli kendilerine verilen görevleri gereken özeni göstererek görevi yürütür.

 

İşbirliği ve Koordinasyon

Madde 10- (2) Belediye birimleri arasında ve birim içi işbirliği ve koordinasyon

 

a)Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile diğer birimler arasında ve birim içi koordinasyon Müdür tarafında sağlanır.

 

  1. b) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne gelen tüm yazılar kayıt memurunda toplanır, konularına göre dosyalandıktan sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdür’üne verilir.

 

  1. c) Kültür ve Sosyal İşler Müdürü dosyadaki evrakları havale eder ve iletir.

 

  1. d) Görevli personel evrakları niteliğine göre inceler ve sonuca ulaştırır.

 

(3) Diğer Kuruluşlarla Koordinasyon: Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Valilik ve tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile özel ve tüzel kişilerle yapacağı önemli yazışmalarını, sorumlu personel ve Müdür parafı ile Belediye Başkanı veya ilgili Başkan Yardımcısı imzası ile yürütür.

 BEŞİNCİ BÖLÜM

Denetim, Sicil ve Disiplin

 

Müdürlük içi denetim

Madde 11-

a)Personel en yakın amirinden başlayarak denetime tabi tutulur.

  1. b) Kültür ve Sosyal İşler Müdürü; Müdürlüğün tüm personelini her zaman gerek görüldüğünde denetlemek ve ilgilileri yönlendirmek yetkisine sahiptir.

Disiplin Cezaları

Madde 12- Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün tüm personeli ile ilgili disiplin işlemleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile yürürlükteki ilgili diğer mevzuata tabidir.

 

ALTINCI BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

 

Yönetmelikte yer almayan hususlar

Madde 13- 07.06.2011 tarih ve 2011/37 sayılı meclis kararı ile yürürlüğe giren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Madde 14- İş bu yönetmelikte yer almayan hususlarda yürürlükteki ilgili Umumi hükümler çerçevesinde hareket edilir.

Yürürlük

Madde 15- Bu yönetmelik hükümleri; 5393 sayılı belediye kanununun 23 maddesi doğrultusunda, Belediye Meclisinin kabulü ve Mülki İdare Amirine gönderildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer.

Madde 16- Bu yönetmelik hükümleri Gönen Belediye Başkanınca yürütülür.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.