9 Eylül 2024 Pazartesi

Gönen ve Sarıköy, 102. kurtuluş yıl dönümleri ve 16. Ulusal Oya ve Çeyiz Festivali kapsamında düzenlenen konserlerle büyük bir coşkuya sahne oldu. Festivalin açılışında, Sarıköy Cumhuriyet Meydanı'nda Ümit Besen konseri gerçekleşirken, Gönen Yıldız Meydanı'nda ise Adamlar, Tuğba Yurt ve Derya Bedavacı müzikseverlerle buluştu.

Sanatçılardan Unutulmaz Performanslar

Sarıköy’ün kurtuluşunun 102. yılında, Türk müziğinin duayen isimlerinden Ümit Besen, Cumhuriyet Meydanı’nda sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı. Gönen’de ise 102. kurtuluş yılı ve 16. Ulusal Oya ve Çeyiz Festivali'nin ilk akşamında Adamlar sahne alarak festival coşkusunu zirveye taşıdı. İkinci akşam Tuğba Yurt, üçüncü ve son akşamda ise Derya Bedavacı muhteşem performanslarıyla Gönenli müzikseverlerle buluştu.

Başkan Palaz’dan Sanatçılara Anlamlı Hediyeler

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, konserler sonrası her bir sanatçıya Gönen’in simgelerinden olan el emeği iğne oyası, çiçek ve Gönen Belediyespor forması hediye ederek teşekkürlerini sundu. Başkan Palaz, konserlerle ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

"Gönen ve Sarıköy’ün kurtuluşunun 102. yıl dönümlerini, büyük bir coşkuyla kutladık. Sanatçılarımızın sahne aldığı bu etkinlikler, halkımızın hem tarihimize olan bağlılığını hem de kültür ve sanatla iç içe yaşama arzusunu yansıttı. Bu tür organizasyonlar, şehrimizin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor. Gönen’in el emeği göz nuru ürünleri, kültürel zenginlikleri ve misafirperverliğiyle buluşan bu festivalde, sanatçılarımıza Gönen’in simgesi olan iğne oyalarını ve Gönen Belediyespor formamızı hediye etmekten büyük mutluluk duydum. Gönen’in geleceğini birlikte inşa ederken kültürel değerlerimizi de yaşatmak için her türlü adımı atmaya devam edeceğiz."

Yoğun İlgiyle Gerçekleşen Etkinlikler

Gönen Belediyesi tarafından düzenlenen konserler ve festival etkinlikleri, bölgedeki vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Gönen ve Sarıköy’ün kurtuluş yıl dönümlerinin coşkuyla kutlandığı bu etkinlikler, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin hafızasında unutulmaz anılar bıraktı. Festivaller, Gönen’in kültürel ve sosyal hayatını canlandırarak şehre değer katmaya devam ediyor.

Gönen Belediyesi Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü