30 Ağustos Zafer Bayramı Haftası'nda "Atatürk 1881-1919" Filmi Gönenlilerle Buluştu

26 Ağustos 2024 Pazartesi

Gönen Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı haftası münasebetiyle düzenlediği açık hava sinema etkinliğinde, "Atatürk 1881-1919" filmini Yıldız Meydanı'nda iki bölüm halinde Gönenlilerle buluşturdu. Gönenliler, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve mücadelesini konu alan bu etkileyici yapımı büyük bir ilgiyle izledi.

İzleyiciler, Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren yaşadığı zorlukları, üstün zekâsı ve askeri dehası ile üstesinden gelişine bir kez daha tanıklık etme fırsatı buldular. İki gece süren bu anlamlı etkinlik, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alan bu önemli filmi Gönenlilerle birlikte izlemekten büyük gurur duyduk. Atatürk’ün zekâsı, ileri görüşlülüğü ve milletimize duyduğu inancı bir kez daha hatırladık. Bu film, bir milletin nasıl dirildiğini ve özgürlüğünü nasıl kazandığını tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor. Gönen Belediyesi olarak, Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmak adına bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklere devam edeceğiz.”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü