Gönen Hava Durumu

34. Ömer Seyfettin Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri

34. Ömer Seyfettin Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri

2 Mart 2023 Perşembe

34. Ömer Seyfettin "Kültür ve Sanat Haftası" etkinlikleri başladı.

 

Gönen Ömer Seyfettin Meydanı'nda, Dünyaca ünlü edebiyatçı yazar hemşehrimiz Ömer Seyfettin’in anısına düzenlediğimiz "Kültür ve Sanat Haftası" etkinlikleri kapsamında ilçe protokolümüzün de katılımları ile anma töreni düzenlendi.

 

Belediye Başkanımız İbrahim Palaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “6 Şubatta Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve bir çok ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle çeşitli programlarımızı iptal ederek sade bir törenle Türk edebiyatının önde gelen hikaye yazarlarından, hemşehrimiz Ömer Seyfettin‘i ölümünün 103'üncü yılında anmak için bir aradayız” dedi.

 

Başkan Palaz; Bizler Gönen Belediyesi olarak; Ömer Seyfettin’den, Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız bu kültür mirasını geleceğe devretmekle görevli olduğumuza inanarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi edebiyata teşvik etmek için kültür ve sanat etkinliklerimize devam ediyoruz, bundan sonra da devam edeceğiz.

 

Vefatının 103. Yılında kısacık ömürlü büyük yazar Ömer Seyfettin’in Türklüğe ve Türkçeye yapmış olduğu hizmetlerinin ve aziz hatırasının önünde saygıyla eğiliyor, rahmet ve şükranla anıyorum.

 

Bu vesileyle deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

Törene; İlçe Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Emniyet Müdürü Mehmet Murat Yöndem, Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna, Kurum Amirleri, STK'lar, Siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Tören akabinde Belediye Konferans Salonunda Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi ziyarete açıldı.

 

34. Ömer Seyfettin Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri, satranç turnuvası, şiir okuma, tiyatro etkinlikleri ve hikaye yarışması ödül töreni ile sona erecek.

 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.