Gönen Hava Durumu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gönen’de Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gönen’de Coşkuyla Kutlandı

20 Mayıs 2024 Pazartesi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ilçe genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar ve gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, ulusal bağımsızlık ruhunu ve Atatürk'ün gençliğe verdiği önemi bir kez daha vurguladı.

Etkinlikler, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Ardından Nail Gönenli Şehir Stadında yapılan bayram kutlamalarında, gençlerin ve sporcuların performansları izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Akşam saatlerinde ise geleneksel meşale yürüyüşü yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, ellerindeki meşalelerle yürüyen vatandaşlar, bağımsızlık ve özgürlük ateşini bir kez daha canlandırdı. Yürüyüş sırasında marşlar söylendi ve büyük bir coşku yaşandı.

Belediye Başkanı İbrahim Palaz, kutlamalar sırasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı bu mücadele, milletimizin azim ve kararlılığı ile zaferle sonuçlanmıştır. Bizler de bugün, Atatürk'ün izinde, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak geleceğe umutla bakıyoruz. Gençlerimize olan güvenimiz tamdır; onların enerjisi ve kararlılığı ile Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız. Bugün burada, meşalelerimizle yürürken, bağımsızlık ateşimizi sonsuza dek diri tutacağımıza söz veriyoruz."

Palaz, konuşmasının devamında gençlere seslenerek, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Atatürk'ün size olan güvenini boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum. Çalışkan, dürüst ve vatansever gençler olarak, Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşıyacaksınız," dedi.

Kutlamalar, Yıldız Meydanında düzenlenen Engin Mavituna konseri ile son buldu.

Gönen Belediyesi Basın Yayın

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.